Home Nieuws Britse Lagerhuis alcoholvrij door islamitische wetgeving

Britse Lagerhuis alcoholvrij door islamitische wetgeving

Britse parlementariërs kunnen binnenkort in verband met islamitische wetgeving worden gedwongen om geen alcohol meer te drinken in de nabijheid van het parlement wanneer ze door de tien jaar durende renovatie van het Westminster Paleis verhuizen naar een tijdelijke huisvesting bij het ministerie van Volksgezondheid.

Advertentie

Eerder deze week werden er plannen onthuld om parlementariërs naar een tijdelijke ruimte in de binnenplaats van het ministerie van Volksgezondheid te verhuizen, maar er is gebleken dat het gebouw wordt bestuurd volgens islamitisch recht.

Het gebouw, gelegen op 79 Whitehall, werd in 2014 overgedragen om een islamitische obligatieregeling te financieren.

Conform de voorwaarden van de huurovereenkomst, is alcohol een van de verboden zaken op het terrein, volgens The Times. Een Whitehall ambtenaar verklaarde tegenover de krant: “Het is waar. Als Kamerleden Richmond House willen gebruiken kunnen ze beter de hoop laten varen dat er een bar in zal zitten”.

Richmond House is een van de drie Whitehall gebouwen die werden ondergebracht bij de £ 200 miljoen islamitische obligatie-regeling. Het eigendomsrecht is daarmee overgedragen van Britse belastingbetalers naar zakenlieden en banken uit het Midden-Oosten.

De verhuizing werd in juni 2014 nog aangekondigd als onderdeel van een poging om het Verenigd Koninkrijk te presenteren als het wereldwijde centrum voor islamitisch bankieren.

De obligaties – bekend als Sukuk – zijn alleen beschikbaar voor aankoop door islamitische beleggers. Wereldwijd worden volgens Global Islamic Finance Report [PDF] $1.813 triljoen (1.813.000.000.000.000.000) aan Sukuk obligaties beheerd.

Het geld dat wordt opgehaald met de Sukuk zal terug worden betaald vanaf 2019. Maar in plaats van rente, zullen de kopers van de Sukuk-obligaties huurinkomsten ontvangen, vanwege het verbod op rente in islamitische wetgeving. De schatkist kwam met de investeerders overeen om elk van de gebouwen die gebruikt worden voor de financiering van de producten zal voldoen aan de voorwaarden van de sharia, met inbegrip van het verbod op alcohol.