Home Nieuws Britse Labour laat politica vallen na opmerking over Israël

Britse Labour laat politica vallen na opmerking over Israël

De Britse Labour Partij heeft parlementslid Naz Shah geschorst na opmerkingen die ze een tijd geleden op haar Facebook gemaakt zou hebben over Israël.

Advertentie

Parlementslid Naz Shah is geschorst terwijl onderzoek wordt gedaan naar haar opmerkingen die ze deed voordat ze parlementslid werd. In de volgens de Britse PvdA controversiële post zou ze hebben gesuggereerd dat “Israël” beter naar Amerika kon verhuizen.

Het parlementslid voor Bradford West kreeg een storm van kritiek over haar heen. Ze verontschuldigde zich nog voor de statusupdate die ze maakte, voordat ze parlementslid werd. Labour leider Jeremy Corbyn noemde haar opmerking “beledigend en onacceptabel”. De Britse premier Cameron eiste haar schorsing.

De verklaring van Labour luidde: “Jeremy Corbyn en Naz Shah zijn beiden overeengekomen dat ze administratief geschorst wordt van de Labour Party door de voorzitter. Wachtend op een onderzoek is het voor haar niet toegestaan om deel te nemen aan activiteiten van de Labour partij”.

De Britse Labour Party zit samen met de PvdA in het Europees Parlement in de Alliantie van Socialisten en Democraten.

Eerder was het de Nederlandse ambtenaar en PvdA-lid van Marokkaanse komaf, Yasmina Haifi, die onder vuur kwam te liggen van de zionistische lobby en haar partijgenoten bij de PvdA toen ze een Tweet verstuurde over zionisme. De zaak tegen haar voorwaardelijke ontslag loopt nog.