Home Opinie Briefje aan Gordon Heuckeroth

Briefje aan Gordon Heuckeroth

Beste Gordon,

Advertentie

Tot mijn verbazing, nee ontsteltenis, las ik vandaag een statusupdate waar ik steil achterover van sloeg. Gordon Heuckeroth, ja dé Gordon, jij dus, plaatste op jouw Facebookpagina de volgende oproep “Laten we onze moslim landgenoten oproepen een weerwoord te geven, op te staan en in protest komen tegen de gruwelijke daden van de IS. laat zien dat ook de moslim gemeenschap hier afstand van neemt en ze zich niet vergelijken of herkennen in die barbaren van IS die pretenderen voor alle moslims te staan! Protesteer en laat je horen en zien!! Deel dit bericht als je het hier mee eens bent!!“.

Hoe goedbedoeld deze oproep van jou ook is Gordon, op mij komt het over als een naïeve oproep. Als jij namelijk even de moeite had genomen om je in te lezen of even om je heen te kijken en te praten met moslims of zelfs maar even de moeite had genomen om op Facebookpagina’s te kijken waar islamitische Nederlanders vaak vertoeven, dan zou je gezien hebben dat de discussie vrijwel meteen en actief gevoerd werd door moslims. Over de onmenselijkheid van het bombarderen van mensen naar de verdoemenis, over het plegen van aanslagen, over gruwelijkheden. Niemand staat daar achter Gordon. Wij moslims wensen niet geassocieerd te worden met geweld. Afstand nemen van iets, impliceert een nabijheid, die er niet is. En als je de moeite had genomen om je in te lezen had je niet een dergelijke oproep geplaatst, daar ben ik zeker van.

Maar even iets anders Gordon, waarom heb je vorig jaar geen oproep geplaatst dat we de Nederlandse joden een kans moesten geven om zich te verontschuldigen voor het kapotbombarderen van 2.500 onschuldige Palestijnen? Waarom schreef je toen niet: “Laten we onze joodse landgenoten oproepen een weerwoord te geven, op te staan en in protest komen tegen de gruwelijke daden van de Israëlische Staat (IS). laat zien dat ook de joodse gemeenschap hier afstand van neemt en ze zich niet vergelijken of herkennen in die barbaren van Israëlische Staat (IS) die pretenderen voor alle joden te staan! Protesteer en laat je horen en zien!! Deel dit bericht als je het hier mee eens bent!!“??

Waarom maak je onderscheid in het uitspreken tegen gruweldaden gebaseerd op wie de daders en/of slachtoffers zijn? Vind jij dat de ene mens meer waard is dan de andere en de ene mens meer veroordeeld dient te worden dan de andere? Of vind je het makkelijker om het bij moslims te doen, omdat je dan minder ter verantwoording wordt geroepen door hooggeplaatste piefjes?

Ik zie je reactie met belangstelling tegemoet Gordon. Het ga je goed.

Groetjes, Yunus.Waardeer je ons vrijwilligerswerk? Steun ons dan met een kleine donatie en blijf deze website in de lucht houden. Storten kan op rekeningnummer:  NL66INGB0006182388 ten name van Stichting DutchTurks