Home Nieuws BREKEND: 18 Turken ontvoerd in Irak

BREKEND: 18 Turken ontvoerd in Irak

Foto: Bagdad Sadr City Stadium via http://www.info-stades.fr/

Gemaskerde mannen in militaire en politie-uniformen hebben 18 Turkse arbeiders ontvoerd in de Iraakse hoofdstad Bagdad. De Turken werden geselecteerd uit een grotere groep arbeiders, verklaarde Tanju Bilgiç, woordvoerder van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Advertentie

De arbeiders en ingenieurs van Nurol Holding werden ontvoerd vanaf een bouwplaats bij een stadion in Bagdad’s Sadr City district, waar overwegend Sjiitische moslims wonen.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde de ontvoering van de 18 Turken en zei dat het in contact staat met de Iraakse autoriteiten aangaande de kwestie.

Bilgiç verklaarde dat 14 van de ontvoerde Turken arbeiders zijn, drie van hen ingenieurs zijn en één van hen een accountant is.

Vice-Premier Numan Kurtulmuş bevestigde tevens de ontvoering, eraan toevoegend dat Turkije reeds in contact staat met Iraakse regeringsfunctionarissen.

Iraakse autoriteiten weten nog steeds niet wie er achter de ontvoering zit.

Vertegenwoordigers van het bedrijf verklaarden op voorwaarde van anonimiteit dat ze vermoeden dat de ontvoering heeft plaatsgevonden om losgeld te kunnen eisen. Ook zou het volgens hen onwaarschijnlijk zijn dat de terreurbewegingen ISIS of de PKK achter de ontvoering zouden zitten, omdat het gebied onder controle is van Bagdad.