Home Nieuws Bosporusbrug Istanbul krijgt nieuwe naam

Bosporusbrug Istanbul krijgt nieuwe naam

De bekende Boğaziçi Köprüsü (Bosporusbrug) in Istanbul, die de continenten Europa en Azië met elkaar verbindt, krijgt de naam “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” (15 juli martelaren brug).

Minister President Binali Yildirim maakte dat maandag bekend via een persconferentie. Yildirim: “De Boğaziçi Köprüsü die het eerste doel was van de coupplegers en waar onze burgers martelaar zijn geworden, zal worden hernoemd tot de ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’.”

Advertentie

HERDENKINGSMONUMENTEN ISTANBUL EN ANKARA
Premier Yildirim: “In Istanbul en Ankara zullen ook herdenkingsmonumenten worden geplaatst voor de martelaren die zijn gevallen tijdens de couppoging. Dat is de uitkomst van de ministerraad vandaag“.

De 15 Temmuz Şehitler brug is in gebruik sinds 1973, is 1.560 meter lang, 165 meter hoog, 39 meter breed en verbindt Azië met Europa.

COUPPLEGERS ZULLEN ZICH VOOR DE WET VERANTWOORDEN
Ook sprak de Turkse premier Yildirim over de berechting van de coupplegers. “Zij die de coup hebben ondersteund worden één voor één ontrafeld. Ze verlinken elkaar allemaal. Uiteindelijk zal iedereen die mee heeft gedaan aan deze coup zich voor de wet moeten verantwoorden en zal diegene de rekening daarvoor betalen“, aldus premier Yildirim.

Op beelden is te zien hoe burgers zich verzetten tegen de bezetting van de brug tijdens de coup door militairen: 


Foto’s van de viering op de brug na de gefaalde couppoging (Klik om uit te vergroten):

15 Temmuz Koprusu3a

15 Temmuz Koprusu2