Home Nieuws Bosnische leider Izetbegovic: “Erdogan langverwachte grote leider voor moslims”

Bosnische leider Izetbegovic: “Erdogan langverwachte grote leider voor moslims”

Photo: Turkish president Recep Tayyip Erdogan / Anadolu Agency

De Bosnische leider Bakir Izetbegovic zei zaterdag dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een mentor is voor moslims. Volgens hem is dat feit alleen al genoeg om hem onpopulair te maken in de ogen van het Westen.

Izetbegovic sprak tijdens een evenement dat georganiseerd werd door zijn Partij van de Democratische Actie in de hoofdstad Sarajevo en zei: “Onze vriend is niet populair in het westen, omdat Erdogan een langverwachte grote leider is voor de moslims“.

Zij (het Westen) zijn onverstoord door primitieve en onwetende moslims. Maar wanneer het aankomt op economische ontwikkeling, worden zij ongemakkelijk van een man die zijn deuren opent voor drie miljoen vluchtelingen, die ‘s werelds grootste luchthaven bouwt en met terrorisme en oorlogen aan zijn grenzen weet te dealen,” aldus Izetbegovic.

Verwacht wordt dat de Turkse president op 20 mei een verkiezingsrally zal houden in Sarajevo voor de Turkse diaspora in Europa en dat ook de Bosnische leider daaraan deel zal nemen. Izetbegovic zei dat in de ontmoeting met Erdogan de focus zal liggen op een snelwegproject dat Sarajevo met de Servische hoofdstad Belgrado zal verbinden.

Turkije investeert flink in goede relaties met de Balkanlanden en heeft de afgelopen jaren bilateraal en trilateraal overleg geïnitieerd om onderlinge samenwerking te stimuleren, maar ook om met Balkanlanden politiek en economisch samen te werken. De EU maakt zich zorgen om de groeiende invloed van onder andere Turkije in de Balkan en moedigt Balkanlanden aan om harder dan ooit te werken aan hervormingen, zodat zij misschien al in 2025 kunnen toetreden tot de EU.

Sabah/DutchTurks

Bij de aankomende presidentsverkiezingen (2018) in Turkije ga ik als stemgerechtigde stemmen op

View Results

Laden ... Laden ...