Home Nieuws Boom blokkeert dronken blokkeerfries

Boom blokkeert dronken blokkeerfries

Één van de blokkeerfriezen die veroordeeld werd voor de illegale snelwegblokkade bij Dokkum vorig jaar is afgelopen weekend geblokkeerd door een boom terwijl hij in beschonken toestand verkeerde.

Advertentie

Het gaat volgens de lokale krant Waldnet om een 23-jarige automobilist uit Twijzelerheide, die ook is veroordeeld voor de illegale snelwegblokkade vorig jaar bij Dokkum. Waarbij het demonstratierecht van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet onmogelijk werd gemaakt.

Blokkeerboom

Voor de veroordeelden werd meer dan 200.000 EURO opgehaald door mensen die het oneens waren met de veroordeling of de Nederlandse wet simpelweg niet begrijpen. De 23-jarige was op een feest waar ook Jenny Douwes en andere blokkeerders aanwezig waren en werd rond 1.30 zelf geblokkeerd door een boom. Eenmaal op de hoogte van het feit dat de politie was gebeld, sloeg de Friese ‘held’ op de vlucht.

Acute vergeetachtigheid

Eenmaal op het bureau werd de reden voor zijn vluchtgedrag duidelijk. Toen het voertuig op de boom stuitte was de 23-jarige man in zwaar beschonken toestand. Door een vorm van acuut geheugenverlies wist hij op dat moment niet wie de auto aan het besturen was op het moment van de crash.

via GIPHY