Home Nieuws Bomaanslag DAESH in Kamishli bij Turks-Syrische grens

Bomaanslag DAESH in Kamishli bij Turks-Syrische grens

In de Syrische stad Kamishli vlakbij de grens met Turkije zijn bij een bomaanslag door DAESH 35 mensen om het leven gekomen en 70 mensen gewond geraakt.

De aanslag werd uitgevoerd met een VBIED, een met explosieven volgeladen voertuig dat tot ontploffing wordt gebracht. Door de zwaarte van de aanslag zijn vlak over de grens met Turkije twee gewonden gevallen in de Turkse grensplaats Nusaybin.

Advertentie

Volgens het aan DAESH verbonden persbureau Amaq zou het opgeblazen gebouw gebruikt worden door de Syrische tak van de terreurbeweging PKK, de PYD. Veertien woningen rondom de vermeende commandopost zouden compleet verwoest zijn, terwijl meer dan veertig huizen beschadigd raakten. De lokale brandweerdiensten waren na de aanslag bezig met het blussen van de vuurtjes die ontstonden rondom de plek van de explosie.

Lokale bronnen melden dat er onder de doden vooral burgers zijn, waaronder vrouwen en kinderen, die zich in de buurt van de explosie bevonden. Op foto’s is de verwoesting van de aanslag goed te zien. Een deel van een woonwijk lijkt compleet weggevaagd te zijn.

Terreurbeweging ISIS heeft de bomaanslag via haar semi-officiële persbureau Amaq opgeëist. Volgens het Amaq persbureau is een “Commandopost van de PYD opgeblazen” en zouden daarbij meer dan honderd doden zijn gevallen.

Anadolu Agency / Halit Süleyman.

Kamisli1 Kamisli2