Home Nieuws Bokslegende Stier van de Bosporus overleden

Bokslegende Stier van de Bosporus overleden

Voormalig bokskampioen Sinan Şamil Şam, is op 30 oktober overleden in een ziekenhuis in Istanbul. Hij was 41 jaar oud.

Advertentie

Şam, die de bijnaam “Stier van de Bosporus” had, was onder behandeling in het ziekenhuis voor leverfalen. De ex-bokser overleed om 1:30 uur op de intensive care van het Marmara Universiteit Ziekenhuis. Hij werd enkele dagen geleden opgenomen met nier- en leverfalen.

Hij werd in 2012 opgenomen op de wachtlijst voor levertransplantatie. In hetzelfde jaar werden er vier geschikte donoren gevonden, maar konden deze door fysieke belemmeringen niet getransplanteerd worden.

De Turkse minister voor Jeugdzaken en Sport, zei in een schriftelijke verklaring dat Şam de gehele Turkse natie trots heeft gemaakt.

“We zijn diep bedroefd dat onze nationale bokser, die vele grootse successen heeft bereikt tijdens zijn carrière, is overleden in het ziekenhuis,” staat er in de verklaring.

Şam, een negenvoudig Turkse kampioen tijdens zijn amateurtijd, beoefende de sport vanaf 2000 professioneel. Een jaar later won hij voor het eerst het Wereldkampioenschap Super Heavyweigt in Houston.

Hij won zijn eerste 18 gevechten, inclusief overwinningen op Przemyslaw Saleta, Danny Williams en Julius Francis.

In 2003 verloor hij voor het eerst in zijn professionele carrière tegen Juan Carlos Gomez en ook de daarop volgende wedstrijd verloor hij tegen Luan Krasniqi. In 2008 vocht hij tegen Paolo Vidoz en won op punten de European Boxing Union (EBU) prijs voor zwaargewichten.

Zijn winst op knock-out tegen Danny Williams