Home Nieuws Bizarre taferelen uit Rotterdam: kopschoppen en leus “Alle joden aan het gas”

Bizarre taferelen uit Rotterdam: kopschoppen en leus “Alle joden aan het gas”

Na de derby tussen Ajax en Feyenoord, die in het voordeel van de Amsterdammers eindigde, gingen voetbalsupporters van Feyenoord in het centrum van Rotterdam los op politieagenten en andere supporters.

Advertentie

Een mand die op de grond lag, werd zelfs tegen zijn hoofd geschopt door één van de supporters, die ogenschijnlijk onder invloed van bedwelmende middelen leek.

Ook verschillende journalisten werden beperkt in hun vrijheid om verslag te doen van de gebeurtenissen rondom de wedstrijd.

Daarnaast werd op het stadhuisplein in Rotterdam ook “Alle joden aan het gas” gescandeerd.

Tekst gaat verder onder de tweets.

Niet zo lang geleden, op de dag dat Turkse Nederlanders demonstreerden in Rotterdam, was het ook al eens raak met voetbalsupporters. In het centrum van Almelo kwam het tot een harde confrontatie tussen supporters van Heracles Almelo en FC Utrecht en wisselend ook met de politie. Op beelden is te zien hoe een politieagent hard op de grond wordt gesmeten door één van hen.

De beveiliging van voetbalwedstrijden kost de samenleving klauwen met geld. Zo zet de politie jaarlijks 300.000 manuren in bij voetbalwedstrijden en kost het de belastingbetaler zo’n 40,5 miljoen euro per jaar.