Home Nieuws Bin Zayed betaalde Assad om staakt-het-vuren Idlib te schenden

Bin Zayed betaalde Assad om staakt-het-vuren Idlib te schenden

Kroonprins Mohammed bin Zayed (MbZ) van de Verenigde Arabische Emiraten bood massamoordenaar Assad 3 miljard dollar aan om het staakt-het-vuren in Idlib te schenden. Dat meldt Middle East Eye woensdag.

Volgens MEE zou MbZ vasthoudend zijn in zijn wens om het conflict in Idlib, waar miljoenen mensen naartoe zijn gevlucht voor een nakende slachting door Rusland en troepen loyaal aan dictator Assad, te doen oplaaien. De oorlogszuchtige dictatuur in Abu Dhabi dirigeert op meerdere fronten geweld en terreur en probeert bovendien actief de belangen van Turkije in het buitenland tegen te werken door regelrechte proxy-oorlogen te financieren en door het opzetten van propagandakanalen die actief anti-Turkije content produceren.

Advertentie

Vorige maand bereikten Rusland en Turkije een staakt-het-vuren in Idlib, na een confrontatie tussen de drone-grootmacht Turkije en pantsereenheden van massamoordenaar Assad. Duizenden Assad-militanten en honderden tanks en pantservoertuigen moesten het afleggen tegen Turkije, die alles op alles zette om een staakt-het-vuren te realiseren. Maar een stop op de vluchtelingenstromen richting Europa en een staakt-het-vuren bleek een doorn in het oog van kroonprins MbZ. Abu Dhabi had er 3 miljard dollar voor over om het geweld in Syrië weer te doen oplaaien. De Russen die lucht kregen van de intenties zouden meerdere pogingen om het staakt-het-vuren te saboteren door de VAE hebben gedwarsboomd en uiteindelijk van tafel hebben geveegd.

Redenen voor de Arabische dictator MbZ om het staakt-het-vuren in Idlib te saboteren, zijn onder meer omdat hij het Turks leger op meerdere fronten bezig wil houden zodat de terrorist en krijgsheer Khalifa Haftar de door de VN erkende Libische regering in Tripoli omver kan werpen. De VAE steunen voormalig CIA-informant Haftar met tonnen aan militair materieel, luchtsteun en jonge huurlingen die het uit Soedan weglokt onder het mom van vacatures in Dubai. Turkije assisteert op verzoek van de Libische regering en met goedkeuring van het Turks parlement bij de verdediging van Tripoli.

Hoewel MbZ zijn financiële steun aan Assad en Iran onder het tapijt wilde vegen uit angst dat de Amerikanen erachter zouden komen, is het verhaal dankzij het speurwerk van David Hearst en de Turkse journalist Ragip Soylu bevestigd door bronnen die bekend zijn met de betalingen.

Turkije heeft een arrestatiebevel uitstaan voor de hitman van de Verenigde Arabische Emiraten, Mohammed Dahlan, voor betrokkenheid bij de couppoging in Turkije in 2016.

Turkije looft beloning uit voor Palestijn Dahlan voor rol in couppoging Turkije

Historisch akkoord tussen Turkije en Libië

Twitter verwijdert trollenhordes Arabische dictaturen