Home Nieuws Bezettingssoldaten Israël schieten op vluchtende en biddende Palestijnen

Bezettingssoldaten Israël schieten op vluchtende en biddende Palestijnen

Terwijl ieder moment meer beelden naar buiten komen over het gruwelijke geweld dat door Israëlische bezettingssoldaten wordt uitgestort over vreedzame Palestijnse demonstranten, wordt duidelijk dat het Israëlisch bezettingsleger de moordpartijen tot in detail heeft voorbereid. Het Israëlisch leger gaf in een Tweet toe dat het de moordpartijen tot in detail heeft voorbereid, maar verwijderde de Tweet kort daarna.

Advertentie

Beelden op sociale media laten zien hoe Israëlische troepen met scherp schieten op kinderen die weglopen van de Israëlische grens met Gaza, maar ook lukraak op biddende Palestijnen schieten.

Het IDF-account Tweette over de moordpartijen: “Gisteren zagen we 30.000 mensen. We kwamen voorbereid en met precieze versterkingen aan. Niets werd ongecontroleerd uitgevoerd; alles was accuraat en gewogen, en we weten waar iedere kogel is geland.”

Bij het Israëlisch geweld sinds de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ op de ‘Dag van het Land’, waarmee Palestijnen eisen dat hun landgenoten die het slachtoffer zijn geweest van de Naqba en in 1948 zijn verdreven van huis en haard door Israëlische terroristen, recht moeten hebben op terugkeer naar Palestina, zijn tot dusver zeventien Palestijnen om het leven gekomen. Meer dan 1.500 Palestijnen raakten gewond door het Israëlisch geweld.

Een Palestijn die op geen enkele manier een bedreiging vormt, wordt neergeschoten door Israëlische bezettingssoldaten.

Twee Palestijnse kinderen worden neergeschoten door Israëlische bezettingssoldaten.


Israëlische bezettingssoldaten schieten lukraak op een biddende menigte.

De Verenigde Naties en de EU hebben bij monde van Antonio Guterres en Federica Mogherini opgeroepen tot een onafhankelijk en transparant onderzoek naar de Israëlische oorlogsmisdaden bij de demonstraties, maar Israël weigert mee te werken aan een dergelijk onderzoek. Volgens de Israëliscche minister van Defensie Avigdor Lieberman hebben Israëlische soldaten “Gedaan wat nodig was”. De ultra-nationalistische jood Lieberman opperde in 2015 nog om Arabieren die niet loyaal zijn aan Israël te onthoofden. Het Israëlisch parlement stemde onlangs nog over een motie voor het invoeren van de doodstraf alleen voor Palestijnen.

Dag van het Land wordt door de Palestijnen al voor de 42e keer georganiseerd en duurt tot 15 mei, tot de zeventigste gedenkdag van de Nakba, de dag waarop in 1948 bijna een miljoen Palestijnen werden verdreven uit Palestina bij de oprichting van Israël. Palestijnen herdenken jaarlijks op 30 maart de gebeurtenissen in 1976 waarin Israël duizenden hectares land dat eigendom is van Palestijnen illegaal heeft geconfisqueerd. Toen Palestijnen die het slachtoffer waren van de zionistische diefstal daartegen in opstand kwamen werden zes ongewapende mannen en vrouwen doodgeschoten en raakten honderden Palestijnen gewond.


Draagt u DutchTurks een warm hart toe? Word dan nu donateur.

Steun onafhankelijke media

Vorig artikelBezettingsleger Israël richt bloedbad aan onder vreedzame Palestijnse demonstranten
Volgend artikel‘Israël is een terreurstaat en Netanyahu een terrorist’