Home Nieuws Bezettingssoldaten Israël juichen terwijl ze ongewapende Palestijn doodschieten “Wow, wat een video!...

Bezettingssoldaten Israël juichen terwijl ze ongewapende Palestijn doodschieten “Wow, wat een video! Yes!”

DELEN

In een recent opgedoken video is te zien en horen hoe soldaten van het Israëlisch bezettingsleger een ongewapende Palestijn doodschieten en juichen.

De video werd gedeeld op Twitter en is naar verluidt genomen bij de omheining van Gaza, de grootste openluchtgevangenis ter wereld door de illegale Israëlische belegering.

Volgens het Israëlisch bezettingsleger vond de moord enkele maanden geleden plaats en wordt er onderzoek gedaan naar de details ervan. Soortgelijke ervaringen uit het verleden leren ons dat Israëlische soldaten makkelijk wegkomen met executies van Palestijnen. Zo zit Elor Azaria, die een gewonde Palestijn executeerde een gevangenisstraf uit van 18 maanden, waarvan hij er slechts 12 hoeft te zitten. Azaria komt op 10 mei 2018 vrij vanwege ‘goed gedrag’.

In de onlangs opgedoken video is te horen hoe de commandant aan de soldaat vraagt “Zit er een kogel in de kamer?”. Nadat het schot wordt afgevuurd, is te horen hoe soldaten juichen en zeggen ‘Wow, je schoot hem in het hoofd’. De Palestijn wordt aangeduid als ‘Zoon van een hoer’. De bezettingssoldaten die er een video van opnamen, noemen het een ‘legendarische video’.

Onlangs werden bij protesten tegen de illegale Israëlische belegering van Gaza 32 mensen vermoord door het Israëlisch bezettingsleger. Onder hen was ook de 30-jarige journalist Yasser Murtaja. Bijna 1.300 mensen raakten gewond. De Palestijnen protesteren omdat ze recht op terugkeer willen van de bijna miljoen Palestijnen die door joodse terroristen zijn verdreven tussen 1946 en 1948 en nu met hun kinderen leven in vluchtelingenkampen, velen nog met de sleutels van hun woningen en eigendomsaktes in hun bezit.

Steun onafhankelijke media