Home Nieuws Bezettingsleger Israël vermoordt journalist

Bezettingsleger Israël vermoordt journalist

Soldaten van het Israëlisch bezettingsleger hebben in Gaza een Palestijnse journalist doodgeschoten. Het gaat om de 30-jarige fotojournalist Yasser Murtaja.

Advertentie

Murtaja werkte voor het door hem opgerichte Palestijnse Ain Media Agency en was herkenbaar aanwezig als journalist bij de demonstratie tegen de Israëlische bezetting in Gaza.

Ondanks het feit dat hij een herkenbaar kogelvrij vest met daarop de woorden PRESS droeg, werd Murtaja volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in zijn buik geschoten door Israëlische sluipschutters.

Volgens collega-journalist Hosam Salem viel Murtaja op de grond nadat hij werd geraakt door Israëlisch geweervuur. “Yasser was naast mij aan het filmen met zijn camera toen we schietgeluiden hoorden. Hij viel op de grond en zei ‘Ik ben geraakt, ik ben geraak’“, aldus Salem.

Volgens het Collectief van Palestijnse journalisten zouden zeven andere journalisten gewond zijn geraakt bij de protesten op vrijdag, in wat zij noemen ‘Opzettelijke misdaden gepleegd door het Israëlisch leger’.

Sinds de Palestijnse protesten tegen de internationaal als illegaal aangemerkte Israëlische belegering en bezetting van Palestina zijn sinds 30 maart al 31 Palestijnen vermoord door Israël.

Één van de laatste posts van Yasser op Facebook: “Ik hoop deze foto ooit te kunnen nemen terwijl ik vlieg. Mijn naam is Yasser Murtaja. Ik ben 30 jaar oud. Ik leef in Gaza en ben in mijn hele leven niet buiten Gaza geweest“.