Home Nieuws Bezettingsleger Israël richt bloedbad aan onder vreedzame Palestijnse demonstranten

Bezettingsleger Israël richt bloedbad aan onder vreedzame Palestijnse demonstranten

Soldaten van het Israëlisch bezettingsleger hebben tijdens de ‘Dag van het Land’ een bloedbad aangericht onder vreedzame Palestijnse demonstranten die zijn begonnen aan de ‘Grote Mars van Terugkeer’, waarin ze eisen dat Palestijnen die het slachtoffer zijn geweest van de Nakba in 1948 en verdreven zijn bij de oprichting van de Israëlische Staat, recht moeten hebben op terugkeer.

Advertentie

Dag van het Land wordt door de Palestijnen al voor de 42e keer georganiseerd en duurt tot 15 mei, tot de zeventigste gedenkdag van de Nakba, de dag waarop in 1948 bijna een miljoen Palestijnen werden verdreven uit Palestina bij de oprichting van Israël. Op zes verschillende plaatsen waren vandaag tienduizenden Palestijnen bijeen gekomen om deel te nemen aan de ‘Grote Mars van Terugkeer’.

Palestijnen herdenken jaarlijks op 30 maart de gebeurtenissen in 1976 waarin Israël duizenden hectares land dat eigendom is van Palestijnen illegaal heeft geconfisqueerd. Toen Palestijnen die het slachtoffer waren van de zionistische diefstal daartegen in opstand kwamen werden zes ongewapende mannen en vrouwen doodgeschoten en raakten honderden Palestijnen gewond.

Volgens het Palestijnse persbureau Ma’an News hebben Israëlische bezettingssoldaten vrijdag al vijftien Palestijnen vermoord en 1.272 Palestijnen verwond. In de ochtend werd een Palestijnse boer die zijn land aan het bewerken was, vermoord door vuur van een Israëlische tank.

Turkije heeft de Israëlische Staat in scherpe bewoordingen veroordeeld.

Wij veroordelen de Israëlische aanvallen op vreedzame en weerloze burgers die vandaag demonstreerden in Gaza. Het toenemende systematische geweld tegen de Palestijnen moet onmiddellijk stoppen. Wij wensen de omgekomenen genade van Allah en een spoedig herstel voor de gewonden. Wij benadrukken dat we solidair zijn met onze Palestijnse vrienden en broeders en zusters en roepen de Verenigde Naties en de Internationale Gemeenschap op tot actie“, aldus de presidentieel woordvoerder Ibrahim Kalin vrijdagavond.

Steun onafhankelijke media