Home Nieuws Besiktas net niet door naar halve finale Europa League na zinderende kwartfinale...

Besiktas net niet door naar halve finale Europa League na zinderende kwartfinale tegen Olympique Lyon

De zwarte adelaars van Besiktas zijn net niet door naar de halve finale in de Europa League na verlies tegen de Franse ploeg Olympique Lyon. De wedstrijd werd beslist met een strafschoppenserie.

Advertentie

De zinderende wedstrijd tussen de twee teams eindigde in Frankrijk in 2-1 winst voor de Fransen. In Turkije eindigde de reguliere speeltijd ook in 2-1, dit keer voor Besiktas.

Besiktas kwam in de 27e minuut op voorsprong door een doelpunt van Anderson Talisca, maar kreeg in de 34e minuut al een tegentreffer te verduren van Alexandre Lacazette.

In de 58e minuut van de tweede helft zette Anderson Talisca zijn team op een 2-1 voorsprong met een voortreffelijke kopbal. De verlenging van de wedstrijd bood ook geen uitkomst. Besiktas verloor uiteindelijk na een serie van 16 strafschoppen.

Mogelijke tegenstanders van Lyon in de Europa League zijn Ajax, Celta de Vigo of Manchester United. De loting vindt vrijdag 21 april plaats om 13.00 uur.

Ajax ontsnapte op miraculeuze wijze aan een nederlaag bij Schalke 04. Terwijl Ajax bij de verlenging in minuut 101 op 3-0 achterstand stond, wisten de Amsterdammers de score om te buigen in de 111e en 120e minuut. Schalke04 tegen Ajax eindigde daarmee in een gecombineerde score van 3-4.