Home Nieuws U bent er weer ingetuind!

U bent er weer ingetuind!

De laatste media hoax is de foto van een door White Helmets in Aleppo gered jongetje dat viral ging op social media en vandaag op alle voorpagina’s staat.boy De fotograaf die deze ‘game changer’ maakte is een lokale bekendheid. Zo maakte hij onlangs een ‘selfie’ met de groep “gematigde rebellen” die een Palestijns kind een kopje kleiner maakten.

Advertentie
Fotograaf 'dazed boy' poseert met beulen Palestijns jongetje.
Fotograaf ‘dazed boy’ poseert met beulen Palestijns jongetje.

Dat was toen ook een beetje nieuws, maar het kelen van een kind door gematigde en door het Westen gesteunde rebellen was een ‘fout’, zo meldde het US State Department. De daders zouden gestraft worden. Maar deze leden van de door de VS gesteunde groep Harakat Nour al-Din al-Zenki, lopen kennelijk nog steeds vrij rond. En voor wie de gelijkenis niet overtuigend vindt, is hier een youtube filmpje waar de rest van het gezelschap beter herkenbaar op staat.

Sinds begin deze maand zijn de ‘gematigde rebellen’ verantwoordelijk geweest voor tientallen dode kinderen die de voorpagina’s niet halen. De misdaden waar de ‘gematigde rebellen’ zich schuldig aan maken zijn ‘fouten’ en worden vergoelijkt.

Díe kinderen werden niet door White Helmets gered, kwamen niet in uw huiskamer en deden de emoties niet hoog oplaaien. De foto van hun lijden komt straks niet op de World Press Photo tentoonstelling waar het publiek haar afschuw kan uitspreken over de ellende in de wereld en de misdaden van de zoveelste boze dictator.

Want de White Helmets zijn niet onafhankelijk. En de fotografen en journalisten die er omheen krioelen evenmin. De White Helmets zijn een dekmantel voor Westerse interventie propaganda. Gesponsord door de bekende filantroop George Soros en ons eigen (Nederlandse) ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze laatste hoax is bedoeld om de publieke opinie richting een No Fly Zone te bewegen, een eufemisme voor een NAVO ingrijpen in Syrië, nu Rusland de ‘gematigde rebellen’ vanuit Iran op hun lazer geeft.

Een overzicht van meer Syrische rebellen media hoaxes met kinderen vindt u hier en hier.

Blijf wakker.