Home Nieuws Onthulling: belastinggeld uit EU verdwijnt naar Israëlisch oorlogsbedrijf bekend van illegale clusterbommen

Onthulling: belastinggeld uit EU verdwijnt naar Israëlisch oorlogsbedrijf bekend van illegale clusterbommen

Onthullingen van de Electronic Intifada (EI) laten zien dat belastinggeld uit de EU verdwijnt naar een Israëlisch bedrijf dat illegale clusterbommen produceert.

Advertentie

Volgens EI geeft de EU onder het mom van “Onderzoek” miljoenen dollars van Europees belastinggeld uit aan een bedrijf dat Israël helpt om een internationaal verbod op clusterwapens te ontwijken.

Israël koos specifiek voor het Israëlisch oorlogsbedrijf Elbit Systems, om haar nieuwe artilleriekanonnen te leveren, omdat een Europees bedrijf Israël restricties zou opleggen voor het afvuren van clusterbommen.

Hoewel de EU pretendeert dat het het internationale verbod op clusterwapens en landmijnen ondersteunt, reageert de Europese Commissie (EC) onverschillig op EI en zou de EC vol hebben gehouden dat de financiering van Elbit uit Europees belastinggeld ethische richtlijnen volgt.

Het Israëlisch oorlogsbedrijf Elbit heeft Witte Fosfor, Artilleriekanonnen die clusterbommen afvuren en andere verwoestende wapens geproduceerd die voor veel burgerdoden hebben gezorgd.

Hoewel het EU onderzoeksfonds “Horizon 2020” expliciet onderzoeken voor militaire doeleinden uitsluit, ontvangt Elbit Systems zes miljoen EURO aan financiering van Europees belastinggeld uit ditzelfde fonds.