Home Nieuws Bekladding met hakenkruizen en “Turken moeten dood”

Bekladding met hakenkruizen en “Turken moeten dood”

Duitsland dat de afgelopen tijd steeds vaker in het nieuws komt in verband met het toenemende racisme en de moslimhaat in het land, vergezeld door de massale demonstraties van de extreemrechtse PEGIDA beweging, is wederom negatief in het nieuws.

Advertentie

De muren, deuren en ramen van een middelbare school in de gemeente Dormagen in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is, vermoedelijk door rechtsextremisten, beklad met hakenkruizen en onder andere de tekst “ Turken moeten dood ”.

Onder de leuzen die op de muren en ramen van het gebouw werden gespoten was naast “Turken moeten dood”, ook te lezen “Turken kunnen nooit Duitsers worden”. Woordvoerder van de politie Dormhagen, Dirk Thies, zei in een verklaring dat de politie ‘s ochtends om 10:30 een melding binnenkreeg van het “incident” en meteen ter plaatse gingen om onderzoek te doen.

Hij voegde eraan toe dat de Dormhagen politie samen met de Nationale politie het onderzoek verder zal uitvoeren.

Tien dagen geleden nog werd in Dormhagen de Süleymaniye moskee, een moskee in aanbouw, beklad met hakenkruizen en gelijksoortige leuzen. Toen verzamelden zich binnen korte tijd een menigte van 300 moslims en christenen die er een spontane manifestatie tegen islamofobie hielden.