Home Nieuws Bekende PKK-terrorist ‘Het meisje met de rode sjaal’ is dood

Bekende PKK-terrorist ‘Het meisje met de rode sjaal’ is dood

Ayşe Deniz Karacagil, ook wel bekend als ‘het meisje met de rode sjaal’ is gedood door ISIS in een gevecht dichtbij de door IS-bezette stad Rakka in Syrie.

Advertentie

Ayşe was bekend geworden tijdens de Gezi-demonstraties in Istanbul en de rest van Turkije, door haar reportages en interviews voor onder andere de CNN.

Ayse was op 2 oktober 2014 nog opgepakt in Antalya en moest een straf van 4 maanden uitzitten omdat ze lid van de ESP (Socialistische Partij voor Onderdrukten) zou zijn.

Nadat de protesten overgewaaid waren, sloot zij zich aan bij de PKK, de actieve terreurgroep in Turkije die verantwoordelijk is voor tienduizenden doden in de afgelopen decennia.

Code-naam DESTAN YÖRÜK werd persoonlijk opgeleid door Murat Karayılan, 1 van de hoge pieven en tevens co-leiders van de PKK.

Ayşe is na haar trainingen en missies naar Rakka gegaan om te vechten tegen IS. De PKK en haar Syrische vleugel (PYD/YPG) streven ernaar om de bezetting van Rakka over te nemen van IS met ondersteuning van de Amerikaanse luchtmacht. In een gevecht tussen de terreurbeweging PKK/YPG en DAESH is ze uiteindelijk om het leven gebracht.

Benieuwd naar de huidige situatie nu is in Syrie? Neem een kijkje via deze Live Map.