Home Nieuws Bekende Ierse zangeres heeft islam omarmd

Bekende Ierse zangeres heeft islam omarmd

De bekende Ierse zangeres Sinead O’Connor heeft na een lange lijdensweg van depressies en zelfmoordneigingen verklaard dat ze de islam heeft omarmd en moslim is geworden. Sinead kondigde haar “Thuiskomst” in de islam aan via Sociale Media en deelde de afgelopen dagen foto’s van haarzelf met een hoofddoek.

Advertentie

O’Connor zegt in haar verklaring “Dit is om aan te kondigen dat ik trots ben om moslims te zijn geworden. Dit is de natuurlijke conclusie van de reis van iedere intelligente theoloog. Alle schriftstudies leiden naar Islam. Wat alle andere geschriften overbodig maakt. Mij zal een andere naam gegeven worden. Het zal Shuhada’; Shuhada’ Davitt zijn“.

O’Connor, haar nieuwe naam Shuhada’, heeft te kampen gehad met depressies en heeft meermaals geprobeerd om zelfmoord te plegen. Zo nam ze al eens een overdosis en heeft ze zich daarna minstens nog een keer van het leven proberen te beroven. Sinead O’Connor reageerde toen met “Blijkbaar wil God dat ik hier nog even moet blijven, maar waarom is mij volstrekt onduidelijk“. Die onduidelijkheid is nu door haarzelf weggenomen.

De artiest is bekend van nummers zoals Nothing compares to you en Troy.