Home Nieuws BBC zet actrices in en manipuleert nieuwsgeving Turkije

BBC zet actrices in en manipuleert nieuwsgeving Turkije

BBC SOMA
Na het debacle tijdens de Gezi-protesten, doet de BBC het weer. Dit keer heeft men beoogd om onrust in Turkije te zaaien, door dezelfde leden van bepaalde groeperingen neer te zetten als echtgenotes van overleden mijnwerkers.

Advertentie

Ook Gezi nieuwsgeving werd gemanipuleerd
Tijdens de Gezi-protesten heeft één van deze vrouwen, lid van de CHP Gül Taşlı Cenal, een hoofddoek op en heeft tijdens de reportage met de BBC beweerd de vrouw van de Moefti te zijn en de protesten te ondersteunen.

Vrouwen moesten doorgaan voor SOMA weduwen
De twee vrouwen, die door BBC presentatrice Rengin Arslan in beeld werden gebracht, moesten volgens de BBC doorgaan voor weduwen van twee overleden mijnwerkers, die kwamen bidden op de begraafplaats van SOMA. Tegelijkertijd lanceerden deze twee dames het wijdverspreide gerucht dat de AK-Partij destijds stemmen geronseld heeft op straffe van ontslag uit de mijn.

BBC Anti-Turkije corporatie, ook tijdens Mavi Marmara
De BBC ligt al langer onder vuur over haar subjectieve nieuwsgeving omtrent Turkije. Zo lanceerde men in 2010 een documentaire over het Mavi Marmara incident waarbij 9 Turkse burgers het slachtoffer werden van een nachtelijke entering door Israëlische commando’s in internationale wateren. Deze documentaire werd destijds gemaakt door Jane Corbin, de vrouw van wijlen John Craddock Maples, de toenmalige President van de ‘Conservatieve vrienden van Israel’. Na meerdere officiële klachten aan het ‘BBC-editorial committee’, heeft de BBC destijds toegegeven partijdig te zijn geweest.

BBC SOMA2