Home Nieuws Basaksehir doneert inkomsten UEFA aan nabestaanden 15-juli-martelaren

Basaksehir doneert inkomsten UEFA aan nabestaanden 15-juli-martelaren

Medipol Basaksehir voorzitter Goksel Gumusdag heeft na de plaatsing van zijn team voor de volgende ronde van de UEFA Europa League, verklaard dat de club het prijzengeld van de wedstrijden tegen het Kroatische Rijeka, gaat doneren aan de nabestaanden van de martelaren die vielen tijdens de afgeslagen couppoging op 15 juli in Turkije.

Goksel Gumusdag deed zijn uitlatingen na de wedstrijd tegen Rijeka en zei over de 200.000 EURO aan prijzengeld dat gedoneerd zal worden aan de nabestaanden het volgende:

Advertentie

“Dat we door zijn naar de volgende ronde is voor het eerst in de geschiedenis van Basaksehir, we zijn hier erg gelukkig mee. Ik denk dat in de moeilijke tijden die ons land meemaakt en de honderden doden die in deze periode zijn gevallen, onze winst betekenisvol is. We hebben de inkomsten van de Rijeka wedstrijden, zo’n 200.000 EURO, gedoneerd aan de nabestaanden van de 15-juli-martelaren. We zeggen, martelaren sterven niet, ons land wordt niet verdeeld. Moge Allah ons land behoeden voor alle vormen van kwaad”.

Basaksehir moet in de volgende ronde van de UEFA Europa League op 18 en 25 augustus uitkomen tegen de Oekraïense ploeg Shakhtar Donetsk. De andere Turkse ploegen die zich plaatsten voor de UEFA Europa League zijn Fenerbahce en Osmanlispor, die respectievelijk tegen het Zwitserse Grasshoppers en het Deense Midtjylland uitkomen.