Home Nieuws Bange Wilders niet naar Carré-debat, wel reclame ingekocht tijdens uitzending

Bange Wilders niet naar Carré-debat, wel reclame ingekocht tijdens uitzending

De angstige PVV-leider Geert Wilders die niet aan het Carré-debat durft deel te nemen, laat via een omweg toch zijn stem horen. De PVV-leider heeft reclame ingekocht.

Wilders heeft voor het debat, waaraan hij niet deelneemt omdat RTL zijn broer Paul Wilders had geïnterviewd en volgens velen simpelweg niet durft omdat hij inhoudelijk tekortschiet, heeft volgens RTL journalist Ron Kragten reclametijd ingekocht tijdens de uitzending van het verkiezingsdebat.

Advertentie

Aan het debat nemen Rutte (VVD), Asscher (PvdA), Pechtold (D66), Buma (CDA), Klaver (GroenLinks), Roemer (SP), Krol (50PLUS) en Thieme (PvdD) wel deel. Thieme heeft op het laatste moment de plaats ingenomen van Wilders die niet naar debatten durft te gaan.

Sociaal isolement

Critici denken dat Wilders door het sociaal isolement waarin hij nu al jaren leeft, moeite heeft om feiten van fictie te onderscheiden. Ook aan zijn Twittergedrag en uitspraken is te zien dat de PVV-leider steeds verder radicaliseert. Het PVV-kopstuk mijdt nu al enige tijd publieke debatten, waardoor hij zijn extremistische partijprogramma niet in het openbaar hoeft te verdedigen. Hoewel de partij van Wilders zich vaak als een belangenbehartiger van de bezorgde burger en de minderbedeelde Nederlander presenteert, is het STEMGEDRAG in de Tweede Kamer vaak het tegenovergestelde van waar de partij voor zegt te staan. Zo doet de PVV niets aan armoedebestrijding en stemde de partij voor meer invloed van Brussel op de Nederlandse begroting. De PVV stemde in de Tweede Kamer ook voor hogere eigen bijdragen en voor bezuinigingen op het persoonsgebonden budget.