Home Nieuws Balyoz-Ergenekon militairen op kritieke posities binnen Turkse Strijdkrachten

Balyoz-Ergenekon militairen op kritieke posities binnen Turkse Strijdkrachten

Militairen die door de opgezette Ergenekon en Balyoz-zaken onterecht jarenlang werden vastgezet en later vrijgesproken, worden na de gefaalde couppoging in Turkije met spoed geplaatst op kritieke posities binnen de Turkse Strijdkrachten.

Terwijl een groot aantal Generaals, Admiraals en Officieren uit de Landmacht, Luchtmacht en de Marine worden gearresteerd na de gefaalde couppoging in Turkije, worden de militairen die jarenlang onterecht zijn vastgezet in de door FETÖ georganiseerde Balyoz (Voorhamer) en Ergenekon-rechtszaken, waarin bewijsstukken op grote schaal zijn gefabriceerd en gemanipuleerd, op de leeggekomen posities geplaatst.

Advertentie

MARINE
Bülent Olcay wordt Commandant van de Kustwacht, Önder Çelebi wordt Commandant van de Amfibische Eenheid, Aykar Tekin wordt Groepscommandant van de Zuidelijke Eenheden en Cem Okyay en Yankı Bağcıoğlu worden op belangrijke leidinggevende posities binnen de Marine geplaatst. De kolonels en officieren zijn met een spoedplaatsing opgeroepen en zijn begonnen aan hun taak.

Yankı Bağcıoğlu is verantwoordelijk voor militaire acties en het gevechtsklaar maken van de Marine, de selectie en sturing van de Turkse vloot en personele toewijzing.

GENDARMERIE
Gendarmerie Kolonel Abdullah Cüneyt Küsmez was drie dagen geleden opgeroepen om zijn taken op te pakken in Tunceli. Küsmez werd eerder veroordeeld tot 18 jaar celstraf in de Balyoz-zaak, maar werd in 2014 vrijgesproken en keerde terug naar het leger.

Stelling: Als Turkije betrokken raakt in een oorlog zou ik me aanmelden voor het leger.

View Results

Laden ... Laden ...