Home Nieuws Bahçeli (MHP): Davutoglu begraaf PKK, vernietig PYD

Bahçeli (MHP): Davutoglu begraaf PKK, vernietig PYD

Devlet Bahçeli, leider van de Nationalistische Partij (MHP) in Turkije, roept premier Davutoglu op om plekken waar de terreurbeweging PKK/PYD tweedracht zaait, op te schonen.

Advertentie

“Geachte Davutoglu, de plaatsen waar PKK/PYD zich bevindt en waar ze tweedracht zaaien, dient u op te schonen uit zelfverdediging en het volk te verlossen van de ziekte die terreur heet”,  zei hij tijdens een partijbijeenkomst.

Bahçeli zei dat de nationale eenheid van Turkije het doelwit is van binnenlandse en buitenlandse machten en herinnerde aan de woorden van de Turkse president Erdogan dat “Turkije het recht heeft om operaties uit te voeren op alle plaatsen waar zich terreurnesten bevinden”.

Bahçeli reageerde op de woorden van president Erdogan en zei “Dat premier Davutoglu zo nodig naar Kandil moet gaan, geen steen op steen overlaten, en indien nodig als een bliksemschicht inslaan in het noorden van Syrië”.

Hij vervolgde met:

“Luister niet naar de Amerikanen die ons oproepen om de artilleriebeschietingen op de terreurbeweging YPG te stoppen. Blijf niet hangen in de provocaties van de Russen en laat aan vriend en vijand onze kracht zien. Uit zelfverdediging zouden we alle gebieden waar de PKK/PYD tweedracht zaait, op moeten schonen en ons volk moeten verlossen van de ziekte die terreur heet.

De MHP zal, wanneer jullie dit doen, buiten democratische kritiek, jullie altijd steunen en achter jullie staan.

Geachte heer Erdogan, geachte heer Davutoglu; het Turkse volk verwacht van jullie dappere, vastberaden, doortastende en moedige stappen. Als jullie geen overeenkomsten hebben die jullie doen buigen, begraaf dan de PKK en vernietig dan de PYD. Maak provocateurs die onder ons zijn geïnfiltreerd ineffectief. Wacht niet, wees niet te laat, speel niet op tijd en benut de potentiële kracht van Turkije en kom in actie. Trek dit volk uit de vuurpit waarin het zich bevindt. Niemand kan Turkije een tweede Syrië of Irak maken. De garanteur daarvoor is het Turkse volk”.