Home Nieuws Azarkan doet oproep op sociale media aan bestuur DENK

Azarkan doet oproep op sociale media aan bestuur DENK

Tweede Kamerlid Farid Azarkan roept in een video op sociale media het bestuur van DENK op om terug te treden en plaats te maken voor een interim-bestuur. De interim-fractievoorzitter wil daarmee de rust herstellen in de partij.

Het terugtreden van het bestuur zou betekenen dat Selçuk Öztürk tijdelijk zijn rol als bestuurder zou moeten neerleggen. Volgens het beleidsplan van DENK uit 2015 waren Tunahan Kuzu en Gladys Albitrouw toen nog de twee andere bestuursleden. Het huidige bestuur zou bestaan uit Selçuk Öztürk, Gladys Albitrouw, Hanane Bittich, Zahir Rana en Serif Uysal.

Advertentie

Azarkan werd door het bestuur aangewezen als interim-fractievoorzitter nadat Tunahan Kuzu aankondigde zijn taken over te dragen aan Azarkan en zich niet meer verkiesbaar te stellen voor 2021 omdat het werk in de politiek te belastend zou zijn voor zijn privéleven. Volgens achtereenvolgende publicaties in HP de Tijd en het NRC lagen die feiten echter anders. Azarkan distantieert zich van het bericht op Facebook waarin Kuzu Öztürk beschuldigde van broedermoord en zichzelf een slachtoffer van dit alles vindt. “Ik vind het een emotionele uiting. Ik had het zelf zo niet gedaan,” aldus Azarkan.

Update: Gladys Albitrouw heeft inmiddels gehoor gegeven aan de oproep en heeft haar plaats ter beschikking gesteld. De rest van het bestuur van DENK heeft nog niet gereageerd op de video van Farid Azarkan op sociale media.

Farid Azarkan is een geschikte leider voor DENK

View Results

Laden ... Laden ...

Öztürk reageert op aantijgingen Kuzu: DENK is groter dan wij