Home Nieuws Avonturenpark Hellendoorn past naam aan na bedreigingen van christenextremisten

Avonturenpark Hellendoorn past naam aan na bedreigingen van christenextremisten

Vysotsky (Wikimedia) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or Attribution], from Wikimedia Commons

Avonturenpark Hellendoorn past de naam van een attractie aan nadat het bedreigingen ontving van christenen die de Halloween-attractie als een open uitnodiging aan de duivel zagen. Volgens een woordvoerder werd in berichten geschreven dat hij zou branden in de hel als het evenement niet afgelast zou worden.

Advertentie

De directeur van Avonturenpark Hellendoorn heeft de Halloween-attractie “Devil’s Church” (Kerk van de Duivel) “Een satanische tempel met gruwelijke rituelen” moeten aanpassen nadat christenfundamentalisten dreigementen uitten, omdat ze het als een open uitnodiging aan de duivel zagen. De attractie krijgt nu de naam “Terror Temple”.

Als wij in een gelovige omgeving als Hellendoorn blijkbaar zo veel mensen tegen het zere been schoppen, moeten we ook stoer genoeg zijn om daarnaar te luisteren“, aldus een woordvoerder van Hellendoorn.

Hellendoorn zegt in een verklaring:

Recentelijk ontvingen wij een aantal schriftelijke en telefonische berichten van verontruste christenen die van mening zijn dat wij een ongepast en gevaarlijk evenement organiseren. Vooral één van onze 10 zones, ‘Devil’s Church’, baarde hen de grootste zorgen. Deze berichten hebben ons verrast omdat bovengenoemde zone al sinds 2016 onderdeel is van Screams. In het nieuws is breed uitgemeten dat in bepaalde berichten persoonlijke en heftige verwensingen zijn gedaan. Uiteraard betreuren wij dit. Ieder mag een mening uiten zolang dit met wederzijds respect gebeurt“.

Een groep van vijftig gelovigen van verschillende kerken uit de regio zijn volgens Tubantia afgelopen vrijdag samengekomen in Nijverdal voor het gebed. Eerder verzocht de congregatie van Beth Shalom het pretpark om het Screams niet door te laten gaan, omdat het volgens hen demonische krachten kon oproepen.

Vorig artikelBoot met vluchtelingen kapseist, Turkse politieagent in tranen om verdronken meisje
Volgend artikel[VIDEO] Medewerkers Saudi Arabisch consulaat verbranden documenten dag na moord op Khashoggi