Home Entertainment Arubaanse Hagenees schrijft protestnummer na dood Mitch Henriquez

Arubaanse Hagenees schrijft protestnummer na dood Mitch Henriquez

De Arubaanse zanger Vince Irie heeft na de dood van Mitch Henriquez, door het optreden van de Haagse politie en de daarop volgende rellen, een protestnummer geschreven, waarvan alle opbrengsten zullen worden gedoneerd aan Amnesty International.

Advertentie

Hij schrijft daarover op zijn website:
“Na een aantal turbulente dagen in Nederland heb ik besloten om een nummer te schrijven met een positieve boodschap. Laten we vuur met liefde bestrijden.

De manier waarop de politie handelde in de situatie van Mitch Henriquez was onrechtvaardig en heeft geresulteerd in de dood van een mens. Om het nog erger te maken, probeerde de politie de situatie te verdoezelen om nadien hun verklaring in te trekken nadat getuigen video’s hadden geplaatst die de verklaringen van de politie tegenspraken.

Veel mensen zijn (begrijpelijk) erg boos, maar laten we proberen om rustig te blijven en helpen bij het voorkomen van dit soort schendingen van de mensenrechten in de toekomst. In reactie op de recente schendingen van de mensenrechten in Nederland door de Nederlandse politie en de rellen die volgden heb ik een nieuw lied geschreven.

Ik ben blij te kunnen aankondigen dat 100% van de verkoop van deze single zal worden gedoneerd aan Amnesty International om te helpen de wereld een betere plek te maken. Laten we ons allemaal verenigen en onze energie in iets positiefs steken.”