Home Nieuws Artiest Appa doet aangifte tegen columnist Theodor Holman

Artiest Appa doet aangifte tegen columnist Theodor Holman

De Amsterdamse rapper, schrijver en acteur Rachid el Ghazaoui, beter bekend als Appa, doet aangifte tegen Parool-columnist Theodor Holman wegens smaad, laster en belediging.

Advertentie

Holman heeft volgens Appa valse beschuldigingen geuit door hem weg te zetten als antisemiet en jodenhater. “De kwalificaties “antisemiet” en “Jodenhater” zijn dan voor elk redelijk denkend mens te beschouwen als een aantasting van de eer, goede naam, smadelijk, lasterlijk en beledigend”, zegt hij in een reactie.

Holman heeft in zijn column geen uitlatingen of uitingen opgevoerd die de kwalificatie “antisemitisch” of “jodenhater” zouden kunnen dragen, maar vraagt wel om sociale uitsluiting en met het stoppen van het aanbieden van podia voor de artiest.

Het gaat om de tekst van de in het dagblad “Parool” gepubliceerde column van 23 oktober 2015.

Er wordt al langere tijd een jacht gehouden op de artiest door de Israël-lobby. Zo moeten hij en de evenementen waarvoor hij wordt uitgenodigd, het bij ieder publiek optreden ontgelden door smaad en laster van prominente lobbyisten en opiniemakers die zich voor de Israëlische zaak inzetten en critici van het Israëlisch regeringsbeleid monddood wensen te maken.

De aangifte van Appa ligt inmiddels bij de officier van justitie. 

Waardeer je ons vrijwilligerswerk? Steun ons dan met een kleine donatie en blijf deze website in de lucht houden.

Storten kan op rekeningnummer NL66INGB0006182388 ten name van Stichting DutchTurks