Home Nieuws Arrestatiebevel tegen Can Dundar voor terreurpropaganda

Arrestatiebevel tegen Can Dundar voor terreurpropaganda

De 22e rechtbank voor zware misdrijven in Istanbul heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Can Dundar, de voormalige hoofdredacteur van de Turkse krant Cumhuriyet.

Advertentie

Dundar wordt onderzocht voor het maken van propaganda voor een terreurbeweging. Als gevolg van dat onderzoek heeft de rechtbank nu een arrestatiebevel uitgevaardigd om hem te ondervragen.

Dundar die tijdelijk gastredacteur was van de met de terreurbeweging PKK sympathiserende krant Ozgur Gundem, moet van de rechter worden gearresteerd om te kunnen worden verhoord. De advocaat van Dundar pleitte ervoor om het adres van Dundar in het buitenland bekend te maken bij de rechtbank zodat het verhoor op afstand kan plaatsvinden. De rechtbank ging mee in de eis van het Openbaar Ministerie en vaardigde een arrestatieverbod uit.

Dundar zelf, die zich in Duitsland bevindt, noemt zijn tijdelijke gastredacteurschap voor Ozgur Gundem “collegiale solidariteit”. Hij zegt daarover “Collegiale solidariteit is geen misdaad“. De rechtszaak tegen Dundar gaat op 11 april 2017 verder.