Home Nieuws Armenië vermoordt baby en kinderen met raketaanval woonwijk Azerbeidzjan

Armenië vermoordt baby en kinderen met raketaanval woonwijk Azerbeidzjan

Één van de slachtoffers van de Armeense aanval op een woonwijk in de stad Ganja ver achter de frontlinie in Nagorno-Karabach.

Tenminste dertien burgers kwamen om en veertig anderen raakten gewond bij een raketaanval van Armenië op een woonwijk in Ganja, de tweede grootste stad van Azerbeidzjan. Onder de doden zijn drie kinderen, waaronder een 16 maanden oude baby.

Op foto- en videomateriaal in de nasleep van het bloedbad is een immense verwoesting te zien middenin een woonwijk. Zo’n twintig appartementgebouwen zijn geraakt. Ganja bevindt zich tenminste 60 kilometer achter de frontlinie van de door Armenië bezette Azerbeidzjaanse regio Nagorno-Karabach.

Advertentie

Volgens Azerbeidzjan, die de aanval een oorlogsmisdaad noemt, heeft Armenië ook raketten afgevuurd op de stad Mingecavir, maar zouden Azerbeidzjaanse luchtverdedigingssystemen deze aanval hebben onderschept.

Het grensconflict tussen Azerbeidzjan en Armenië laaide 27 september op toen Armeense troepen Azerbeidzjaanse burgers en militairen aanvielen. De Armeense bezetting van Nagorno-Karabach begon in 1991 en leidde tot etnische zuiveringen zoals in Khojaly (Hocali), waar Armeense troepen met behulp van het 366e Russische regiment het plaatsje binnenvielen en 613 burgers, waarvan 63 kinderen, 106 vrouwen en 70 ouderen op gruwelijke wijze vermoordden en post mortem verminkten. Intussen zijn er vier VN veiligheidsraad resoluties en twee resoluties van de Algemene Vergadering van de VN aangenomen waarin wordt geëist dat Armenië haar bezettingsmacht terugtrekt uit Azerbeidzjaans grondgebied.