Home Nieuws Armeense bisschop: “Turkije maakt geen onderscheid op basis van religie en ras”

Armeense bisschop: “Turkije maakt geen onderscheid op basis van religie en ras”

De Armeense patriarch in Turkije, aartsbisschop Aram Atesyan, heeft een verklaring afgelegd tijdens een bezoek aan een tentenkamp in het zuidoosten van Turkije en zei “Turkije brengt offers voor iedereen, onder één dak, zonder enig verschil te maken in religie, ras, sekte en huisvest iedereen onder één dak”.

Advertentie

Atesian bezocht het tentenkamp Suruç dat onder het directe gezag van de Minister President valt. In het district Suruç zelf wonen zo’n 100.000 mensen. Daar zijn nu 26.000 vluchtelingen bijgekomen, in het tentenkamp dat een opvangcapaciteit heeft van 35.000 mensen.

Atesian kreeg belangstelling om het tentenkamp te bezoeken toen hij hoorde over de aanwezigheid van Armeense families. “Wij hoorden over drie Armeense families die in het tentenkamp wonen. Door hen te bezoeken kunnen we uit eerste hand horen hoe zij het ervaren en tevens het management spreken om te vragen of er iets is wat wij kunnen doen. Zij die hier wonen, die veiligheid hebben gezocht, kunnen op onze hulp rekenen zonder onderscheid in overtuiging, religie, ras of sekte. Natuurlijk zijn we hier gekomen om de Armeense families te bezoeken en we zijn bereid om te doen wat we kunnen voor hun kinderen”.

De gouverneur legde uit dat bijna 26.000 mensen die uit Kobani zijn gevlucht, nu in het tentenkamp wonen en dat in al hun behoeften wordt voorzien.