Home Entertainment Arab Idol Mohammed Assaf: “Turkije heeft een prijs betaald voor steun aan...

Arab Idol Mohammed Assaf: “Turkije heeft een prijs betaald voor steun aan Gaza”

De bekende Palestijnse zanger Mohammed Assaf, tevens ambassadeur voor UNRWA, de Palestijnse vluchtelingenorganisatie, zegt dat Turkije de grootste steun is geweest voor Gaza, maar daar wel een hoge prijs voor heeft moeten betalen.

Advertentie

De winnaar van Arab idol, Mohammed Assaf – ook bekend als “The Rocket”- geeft aan dat Turkije de grootste steun en toeverlaat is geweest voor Gaza, maar daar een hoge prijs voor heeft betaald, doelend op de Israëlische aanval op de Mavi Marmara die in een hulpkonvooi onderweg was naar Gaza in mei 2010.

Tien mensen kwamen om bij de brute aanval, waardoor relaties tussen Turkije en Israël bekoelden.
Assaf die in Europa is voor een concert om Palestijnse vluchtelingen te steunen zegt dat hij optredens houdt om bewustwording te creëren voor de Palestijnse zaak: “Ik ben opgegroeid in een vluchtelingenkamp; vanwege de aanval op Gaza begrijp ik hoe moeilijk het kan zijn”, gaf hij in een verklaring aan. “Nu wil ik een boodschap van vrede en hoop uitdragen met mijn liedjes”.

Meer dan 2.100 Palestijnen kwamen om en 11.000 raakten gewond bij het Israëlische bloedbad in Gaza in juli en augustus vorig jaar. Volgens de VN zijn er meer dan 100.000 huizen in Gaza vernietigd en is een groot deel van de infrastructuur in de kustenclave verwoest door de Israëlische bombardementen.