Home Nieuws Appelsap bevat varkensvlees

Appelsap bevat varkensvlees

Uit nieuw onderzoek van de Europese consumentenorganisatie Foodwatch, blijkt dat heldere appelsap of appelfrisdrank varkensvlees bevat. Dat meldt het VARA-weblog Joop.

Advertentie

Volgens de voedselwaakhond zouden 12 van de 31 verschillende merken die zijn onderzocht, mogelijk dierlijke gelatine bevatten.

“De gelatine, gemaakt van gekookte beenderen, wordt toegevoegd om de sappen te klaren, oftewel helder te maken. Dit wordt echter niet op de etiketten vermeld waardoor mensen met principiële of religieuze bezwaren tegen het consumeren van dieren ongewild de dode resten naar binnen krijgen. Foodwatch pleit voor betere etikettering en wijst er op dat er voldoende alternatieven zijn voor het gebruik van dierlijke gelatine”, schrijft Joop.

Volgens het onderzoek [PDF] van Foodwatch, bevatten de merken ALBI, BUCHHOLZER KELTEREI/BREITBARTH, KELTEREI/SACHSENOBST, LAUSITZER, ADELHOLZENER ALPENQUELLEN, BITBURGER/GEROLSTEINER resten van varkensvlees van het klaringsproces. Van de merken REFRESCO en RIHA WESERGOLD kon niet uitgesloten worden of ze deze resten bevatten.