Home Nieuws Anti-moslim lesstof Visser ‘t Hooft Lyceum schokt

Anti-moslim lesstof Visser ‘t Hooft Lyceum schokt

Visser t Hooft Lyceum

Het Visser ‘t Hooft lyceum in Leiden is in opspraak geraakt door lesstof waarin islam wordt vereenzelvigd met terrorisme en moslims als volger van een religie dat veel geweld voortbrengt. De school heeft in een slappe verklaring schoorvoetend afstand genomen van “enkele vragen” in de betreffende Godsdienstles.

Het Meldpunt Islamofobie bevestigt dat het lesmateriaal is getoond tijdens een Godsdienstles in een 3 VWO klas op het Visser ‘t Hooft lyceum. Naar verluidt heeft één van de leerlingen met een islamitische achtergrond het klaslokaal huilend verlaten.

Advertentie

Visser t Hooft

De school heeft in een verklaring afstand genomen van enkele vragen in de lesstof en stelt zich op het standpunt dat geen enkel geloof of levensbeschouwing als geheel mag worden aangesproken op de acties van een kleine groep. “Als school nemen wij afstand van enkele vragen in de schrijfopdracht tijdens een les godsdienst van deze week.
Wij hebben respect voor elkaar, ongeacht afkomst, geloof of geaardheid en betreuren het als mensen zich door deze opdracht gekwetst voelen. Dat is zeker niet de bedoeling geweest,” aldus de school in een verklaring.

Meldpunt islamofobie vindt de verklaring van de school ontoereikend:
Een volger die op deze school gezeten heeft, nam contact op met het schoolhoofd die bevestigd heeft dat dit van hun school afkomstig is:
ik ben een oud leerling van het visser ‘t hooft lyceum te leiden, ik heb zojuist contact gehad met het schoolhoofd, er is bevestigd dat dit inderdaad gedeeld is tijdens een les godsdienst in de 3 VWO klas, een van de leerlingen met een islamitische achtergrond heeft het klaslokaal toen ook huilend verlaten na het zien van deze opdracht“, ” aldus het Meldpunt, die de verklaring van de school slap vindt omdat men slechts afstand neemt van enkele vragen en niet van de opdracht.