Home Nieuws Antalya verliest $ 5 miljard inkomsten uit toerisme in 2015

Antalya verliest $ 5 miljard inkomsten uit toerisme in 2015

Verliezen uit de toerisme-inkomsten in de mediterrane badplaats Antalya zullen dit jaar uitkomen op meer dan $ 5 miljard, voornamelijk als gevolg van een scherpe daling van het aantal Russische toeristen die een bezoek brengen aan de stad, volgens vertegenwoordigers van de sector. Dat meldt de Turkse krant Hürriyet.

Advertentie

“Antalya wordt geconfronteerd met een ernstige daling van inkomsten uit de toerismesector dit jaar als gevolg van het afnemende aantal Russische toeristen die een bezoek brengen aan de stad. Het verlies zal niet lager zijn dan $ 5 miljard,” zei het hoofd van de Professional Hotel Managers Association (POYD), Ali Kızıldağ.

Hij gaf aan dat de Turkse overheid een aantal maatregelen heeft genomen om de verliezen in de sector te beperken, waaronder het toekennen van benzinesubsidie van $ 6.000 per vlucht aan touroperators die actief zijn in Turkije.

“Deze maatregelen helpen echter de Russische markten niet, die in een diepe economische crisis verkeert. Enkele andere maatregelen kunnen worden ontwikkeld om de Turkse toerisme-sector aantrekkelijker te maken,” zei hij.

Kızıldağ merkte op dat de Russische regering verschillende programma’s heeft uitgerold, waaronder het bevorderen van binnenlandse vakanties, om de eigen economie te doen herleven. Zo hebben Russische ambtenaren enige reisbeperkingen opgelegd gekregen, voegde hij eraan toe.

“Al deze factoren tezamen hebben een negatief effect gehad op de toerismesector in Antalya,” zei hij.

Volgens een rapport van het Mediterrane Touristische Hoteliers Associatie (AKTOB) is het aantal toeristen die Antalya bezochten met 5.1 procent gedaald naar 9,7 miljoen in de eerste negen maanden van het jaar in vergelijking met de eerste 9 maanden van 2014.

Een stijging van het aantal Duitse toeristen heeft de stad in staat gesteld om te herstellen van de verliezen in het aantal Russische toeristen.

Ondanks de lichte daling van dit jaar groeit de toeristische sector onafgebroken.

source: tradingeconomics.com

Vorig artikelTony Blair biedt excuses aan voor Irak-oorlog en opkomst ISIS
Volgend artikelVerkiezingen Turkije: Veel meer Turkse Nederlanders naar de stembus