Home Nieuws Ans Boersma klaagt Nederlandse staat aan

Ans Boersma klaagt Nederlandse staat aan

Journalist Ans Boersma, die vorige week Turkije werd uitgezet, gaat de Nederlandse Staat aanklagen voor emotionele en materiële schade die ze heeft geleden als gevolg van haar uitzetting.

Advertentie

Turkije verklaarde Boersma tot ongewenst persoon en heeft haar uitgezet op basis van inlichtingen die het land heeft ontvangen van de Nederlandse politie over mogelijke banden met een terroristische organisatie. Turkije, dat de afgelopen jaren te kampen heeft gehad met tientallen aanslagen door terroristische organisaties zoals ISIS en de PKK, waarbij meer dan 2.000 doden vielen, nam geen enkel risico en besloot op basis van de op dat moment beschikbare informatie om Boersma uit te zetten.

Het OM verdenkt de journalist van valsheid in geschrifte, omdat ze haar ex, een 32-jarige man uit Syrië die voor al-Nusra heeft gevochten, hielp bij een visumaanvraag op basis van valse gegevens. Tegenover Trouw verklaart Boersma dat ze Turkije niets kwalijk neemt, maar Nederland en het OM wel. Haar droom van een leven in Istanbul is haar ontnomen, zo vindt zij.