Home Nieuws Anonymous slaat website Israëlische Mossad knock-out

Anonymous slaat website Israëlische Mossad knock-out

Hackersgroep Anonymous heeft naar verluid uit protest tegen de militaire inval van Israël in Gaza de website van de Israëlische geheime dienst Mossad offline gehaald. De ‘hacktivisten’ hebben zich eerder tegen een aantal andere organisaties gekeerd in hun missie om de genocide te stoppen.

Advertentie

De website van de Mossad ging afgelopen nacht rond 2 uur offline en is nog steeds offline op het moment van schrijven. De Israëlische regering heeft nog geen commentaar gegeven op de vermeende hack aanval.
In een eerdere aanval op maandag, heeft Anonymous meerdere Israëlische overheidswebsites knock-out geslagen nadat afgelopen weekend één van de leden van de organisatie [Anonymous] op de Westelijke Jordaanoever overleed. De 22-jarige Tayeb Abu Shehada werd gedood tijdens een protest in het dorp Huwwara op de Westelijke Jordaanoever, toen de Israëlische kolonisten en soldaten het vuur openden op demonstranten, meldde de Bethlehemse Ma’an News Agency.

Wraak voor overleden kameraad
Anonymus lanceerde een hack campagne tegen Israël dat samenvalt met het begin van “Operation Protective Edge” op 7 juli. Anonymous beweert dat sinds haar operatie begon, het al “duizenden” Israëlische websites knock-out heeft geslagen. De hacktivist groep bracht afgelopen maandag ook 170 inloggegevens naar buiten die volgens hen toebehoren aan Israëlische functionarissen.

Anonymous heeft ook een oproep uitgedaan aan alle volgelingen om hun aanvallen op Israëlische websites te intensiveren.
‘Wij roepen het Anonymous collectief en de elite hacker groepen op mee te doen met onze kruistocht en wederom een cyber oorlog te voeren tegen de staat Israël “, aldus een publieke verklaring van de groep die afgelopen vrijdag online is geplaatst. “Als het ‘Anonymous’ collectief Israël niet haat, haat zij dat de regering van Israël een genocide pleegt en ongewapende burgers in gaza afslacht om meer land aan de grens te annexeren.”

5000 inloggegevens
De groep lanceerde twee jaar geleden honderden aanvallen op Israëlische websites tijdens de vorige aanval op Gaza van Israëlische Defense Force (IDF). Anonymous is er toen in geslaagd om gegevens van meer dan 5000 Israëlische functionarissen te lekken en het Twitter en Facebookaccount van de Israëlische vicepremier te hacken.