Home Nieuws Amsterdamse politieagente doet uit solidariteit met moslims haar ronde met een hoofddoek

Amsterdamse politieagente doet uit solidariteit met moslims haar ronde met een hoofddoek

Foto: Twitter Sofyan Mbarki / PvdA-raadslid Amsterdam

Een wijkagente in Amsterdam Osdorp heeft zaterdagmiddag haar ronde met een hoofddoek gedaan uit solidariteit met moslims. Ze lijkt daarmee ook de oproep van korpschef Pieter Jaap Aalbersberg te steunen, volgens de Amsterdamse krant AT5.

Advertentie

Politie Amsterdam laat via een woordvoerder weten dat het om een individuele actie gaat en dat er niets veranderd aan de uniformen die lifestyle-neutraal zijn.

Korpschef Aalbersberg zei deze week dat het moet worden toegestaan dat agenten geloofsuitingen dragen. Hij hoopt dat meer mensen van allochtone komaf zich aan zullen melden voor het politiekorps. “Stel dat het niet lukt om voldoende agenten met een migratieachtergrond te werven, dan is dat een maatregel die effect kan hebben“, zei de politiechef.

Volgens Aalbersberg moet de helft van het Amsterdamse korps een allochtone achtergrond hebben om een goede afspiegeling te zijn van de lokale samenleving. Op dit moment hebben 18% van de Amsterdamse politieagenten een migratieachtergrond, afgezet tegenover 52% van de Amsterdamse bevolking.

PvdA-raadslid Sofyan Mbarki zegt dat de agente stelling wil nemen in de discussie en zegt dat hij het eens is met haar punt.