Home Nieuws Amsterdam krijgt Turks ziekenhuis

Amsterdam krijgt Turks ziekenhuis

Het Turkse ziekenhuisconcern Acibadem opent binnenkort een vestiging in Amsterdam. Mensen kunnen in het medisch centrum vanaf 1 december terecht voor onder meer diagnostisch onderzoek, poliklinische behandeling en kleine operatieve ingrepen, meldt het tijdschrift Medisch Contact.

Advertentie

Acibadem bezit nu 38 ziekenhuizen en klinieken, vooral in Turkije, Bulgarije en Macedonië. In West-Europa is het concern nog niet actief, en daar wil het verandering in brengen.

Doelgroep
De directeur van het Amsterdamse centrum, Koray Yuruk, zet in op een brede doelgroep. “Wij zijn er voor iedereen, niet alleen voor Turkse Nederlanders”, zegt hij in het tijdschrift.

Wel is het zo dat de drempel voor Turkse Nederlanders wellicht een stuk lager ligt, aangezien zij al bekend zijn met Acibadem. Ze reizen nu vaak naar Turkije voor een second opinion en komen dan in een Acibadem-kliniek terecht. “In plaats van die reis te maken, kunnen patiënten voor een second opinion nu ook hier terecht”, zegt Yuruk.

Het bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen om vanaf 1 december zorg te gaan leveren. Overeenkomsten met zorgverzekeraars zijn er nog niet, maar Yuruk heeft er op basis van recente gesprekken vertrouwen in dat dat goedkomt.

Volgens een bericht van vastgoedgigant Savills komt Acibadem International Medical Center B.V. aan de Arlandaweg 100 in Amsterdam Sloterdijk, waar het in juni een overeenkomst heeft getekend voor 3.600 vierkante meter kantoorruimte en 40 parkeerplaatsen.

BRON: NOS.