Home Nieuws Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley bedreigt VN-lidstaten om Jeruzalem-stemming

Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley bedreigt VN-lidstaten om Jeruzalem-stemming

De Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley heeft in een brief aan VN-lidstaten bedreigende taal uitgeslagen om de Jeruzalem-stemming van donderdag. De stemming is aangevraagd door Turkije en Jemen.

Advertentie

VN-ambassadeur Nikki Haley heeft in aanloop naar de stemming vanwege Donald Trump’s erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van israël, een dreigbrief gestuurd aan lidstaten van de Algemene Vergadering.

Haley: “Donald Trump volgt de stemming nauwgezet en heeft gevraagd om verslag te doen van degenen die tegen ons stemmen. Dank voor jullie aandacht en aarzel niet om contact op te nemen met mijn team voor vragen of opmerkingen. Zoals jullie weten overweegt de Algemene Vergadering een resolutie na president Trump’s recente beslissing over Jeruzalem. Terwijl jullie je stem overwegen, wil ik benadrukken dat de president en de VS deze stemming persoonlijk opvatten”.

De Algemene Vergadering van de VN komt morgen om 10.00 uur lokale tijd bijeen voor een spoedoverleg over Jeruzalem. Turkije en Jemen hebben de vergadering bijeen geroepen nadat de Amerikanen een door Egypte ge-cosponsorde resolutie in de VN-veiligheidsraad daarover had gevetood. Alle 14 andere leden van de VN-veiligheidsraad stemden voor.

Ook via Twitter heeft Haley een verkapt dreigement geuit dat de VS namen zal noteren van hen die kritiek hebben op Amerikaanse besluiten.

Terwijl Amerika alle VN-lidstaten bedreigt via haar vertegenwoordiger Haley, heeft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken haar diplomaten in het buitenland verzocht om in de landen waar ze zijn te lobby’en om regeringen op andere gedachten te brengen.

Nikki Haley is een uitgesproken zionist en sprak openlijk op een beleidsconferentie van de grootste en meest radicale Israëlische lobbygroep in de Verenigde Staten, de AIPAC, over hoe de dagen van Israël-bashing over zijn. Ook pochte zij daar over hoe ze de VN had gedwongen om het FALK-report terug te trekken waarin Israël wordt aangeduid als Apartheidsstaat.

Vorig artikelSoldaten Israëlisch bezettingsleger ontvoeren prominente Palestijnse activiste Ahed Tamimi (16)
Volgend artikelNa Israël-sloofje Haley bedreigt ook Amerikaanse president Trump VN-landen om Jeruzalem-stemming