Home Nieuws Amerikaanse loodgieterswagen in Syrië als luchtafweergeschutplatform

Amerikaanse loodgieterswagen in Syrië als luchtafweergeschutplatform

Een loodgieter uit Texas wiens truck werd gefotografeerd fungerend als luchtafweergeschutplatform in Syrië zegt dat hij geen idee heeft hoe het duizenden kilometers verderop in het door oorlog verscheurde land terecht is gekomen, meldt haaretz.

Advertentie

Een op Twitter geplaatste foto vorige week door het Ansar al-Din Front, een brigade dat onderdeel is van Supporters of the Religion Front, toont duidelijk de Ford vrachtwagen met een “Mark-1 loodgieterswerk” sticker op de deur, met iemand in de laadbak die het luchtafweergeschut afvuurt.

Mark Oberholtzer, 32 jaar lang de eigenaar van Mark-1 Loodgieters in Texas City, bevestigde dat het zijn truck was op de foto. Hij zei dat hij het voertuig niet langer bezit en geen idee heeft hoe het in Syrië terecht is gekomen.

Oberholtzer zei dat hij de truck drie jaar eerder had verhandeld aan een tweedehands dealer. Hij liet de sticker op de truck in de verwachting dat de dealer het zou verwijderen.
Een woordvoerder van de dealer zei dat ze de truck hadden doorverkocht aan een veilinghuis in auto’s.

Oberholtzer werd overspoeld met telefoontjes – waarvan enkele bedreigende -, omdat de foto is geplaatst. “Een paar van die mensen reageerden echt verschrikkelijk,” vertelde hij aan The Galveston Daily News.

Later in de week, zouden ambtenaren van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (Homeland Security) Mark-1 Loodgieters hebben bezocht om Oberholtzer en zijn medewerkers te ondervragen.