Home Nieuws Amerika looft $12 miljoen uit voor PKK-terroristen

Amerika looft $12 miljoen uit voor PKK-terroristen

De VS looft vanaf vandaag een beloning uit voor de vindplaats van drie kopstukken van de terroristische groepering PKK. Het gaat om Murat Karayilan, Cemil Bayik en Duran Kalkan.

Amerika looft in totaal $12 miljoen uit voor tips die leiden tot de identificatie of locatie van drie kopstukken van de terroristische organisatie PKK.

Het gaat daarbij om $5 miljoen voor Murat Karayilan, $4 miljoen voor Cemil Bayik en $3 miljoen voor Duran Kalkan. De beloning is aangekondigd tijdens het eerst officiële bezoek van de nieuwe Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Matthew Palmer aan Turkije.

Handreiking Turkije

De VS heeft in 1998 de terroristische groepering op de lijst van buitenlandse terreurorganisaties opgenomen, maar werkt de afgelopen jaren, tot ongenoegen van haar NAVO-bondgenoot Turkije, nauw samen met de Syrische tak van de terreurgroep. De beloning voor deze drie terreurkopstukken lijkt een handreiking aan Turkije.

Meer informatie over deze drie terroristen staat op www.rewardsforjustice.net. Wie de locatie van deze drie terroristen weet of meer informatie heeft die kan leiden tot het identificeren van de terroristen kan mailen naar RFJ@state.gov, bellen naar +18008773927 of een brief sturen naar Rewards for Justice, Washington, D.C., 20520-0303, Verenigde Staten.