Home Nieuws Amerika gaat meer wapens leveren aan terreurgroep die kindsoldaten inzet

Amerika gaat meer wapens leveren aan terreurgroep die kindsoldaten inzet

Volgens het begrotingsvoorstel voor het jaar 2019 verzoekt het Pentagon een budget va het Amerikaans congres om een strijdmacht van 65.000 in Syrië te bewapenen, waaronder de terreurgroep PKK, die zich schuldig maakt aan etnische zuiveringen en de ontvoering en inzet van kindsoldaten.

In het voorstel dat aan het Amerikaans congres is voorgelegd in februari, vraagt het Pentagon 300 miljoen dollar om ‘haar partners’ in Syrië te bewapenen in de zogenaamde strijd tegen DAESH.

Aanvullend is ook 250 miljoen dollar gevraagd voor grensbeveiliging in Syrië. Met het Pentagon-voorstel zouden 25.000 AK-47’s, 1.500 lichte machinegeweren, 500 zware machinegeweren, 400 RPG-7 raketwerpers, 95 sluipschuttergeweren en 80 mortieren worden aangekocht.

Ankara bekritiseert Washington al langere tijd vanwege haar bondgenootschap met de PYD en YPG, beiden aftakkingen van de terreurbeweging PKK, in de strijd tegen DAESH. Turkije vindt dat de Amerikanen geen terreurgroep moeten gebruiken om andere terreurgroepen mee te bevechten.

Experts zijn het erover eens dat zonder Amerikaanse bemoeienis in het Midden Oosten de geboorte van ISIS ondenkbaar zou zijn. De leider van ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi bevond zich zelfs ooit in Amerikaanse gevangenschap in Irak, maar werd vrijgelaten door de Amerikaanse president George W. Bush.

Ondanks het feit dat de PKK als terroristische organisatie wordt aangemerkt door de VS, EU en NAVO, werken de Amerikanen samen met de terreurgroep.

In februari bekritiseerde Turkije de Amerikanen nog, omdat ze bewust ISIS enclaves intact laten om haar steun aan de terreurbeweging PKK en haar Syrische politieke tak PYD voort te kunnen zetten via de “Syrian Democratic Forces” (SDF). De SDF bestaat voor een groot deel uit de terreurbeweging PKK, dat in 2003 de PYD en haar gewapende tak YPG oprichtte in Syrië.

De Amerikaanse Generaal Raymond Thomas geeft toe dat de SDF een rebranding van de PKK was:

Anadolu Ajansi/DutchTurks

YPG-PKK haalt kinderen in Afrin weg bij families en misbruikt ze als kindsoldaten