Home Nieuws Amerika doet wat Amerika altijd doet, de VS richt een nieuw terreurleger...

Amerika doet wat Amerika altijd doet, de VS richt een nieuw terreurleger op

De VS richt in Syrië bij de grens met Turkije een nieuw terreurleger op dat zal bestaan uit 30.000 manschappen, voornamelijk YPG/PKK-terroristen. Turkije waarschuwt dat het een dergelijke terreurentiteit aan haar grens zal voorkomen voordat het geboren wordt. De terreurgroep is in Turkije verantwoordelijk voor de dood van meer dan 40.000 mensen.

Advertentie

De Amerikanen willen uit delen van de SDF, een naam die door de Amerikaanse legertop is bedacht om de YPG, de Syrische tak van de terreurgroep PKK, te legitimeren, een 30.000-personen tellend terreurleger optuigen onder het mom van een grensbewakingsmacht. Turkije en Rusland zijn tegen deze Amerikaanse stap waarmee de territoriale integriteit van Syrië in het gevaar komt en voor Turkije een directe veligheidsrisico oplevert.

Nu geeft Amerika toe dat het een terreurleger aan onze grens wil oprichten. Het is onze taak om dit terroristenleger te wurgen voordat het geboren wordt,” aldus Erdogan. “Vertrouw op Turkije wanneer we jouw strategische partner zijn. Als er soldaten in Raqqa of Manbij nodig zijn, dan kunnen we twee brigades sturen. Kom in actie mét Turkije. Wat jullie doen is verkeerd; je zet jezelf te schande voor je strategische partners“.

Deze 30.000 terroristen [bewapend door de VS] zullen de eersten zijn die hun wapens op Amerikaanse soldaten richten wanneer ze in de problemen komen. Het is aan de VS om te beslissen of ze een toekomst wil delen met deze moordenaars, maar we zullen dit niet of iets anders wat onze nationale veiligheid in gevaar brengt, niet toestaan“, aldus Erdogan.

Ankara bekritiseert Washington al langere tijd vanwege haar bondgenootschap met de PYD en YPG, beiden aftakkingen van de terreurbeweging PKK, in de strijd tegen DAESH. Turkije vindt dat de Amerikanen geen terreurgroep moeten gebruiken om andere terreurgroepen mee te bevechten.

Experts zijn het erover eens dat zonder Amerikaanse bemoeienis in het Midden Oosten de geboorte van ISIS ondenkbaar zou zijn. De leider van ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi bevond zich zelfs ooit in Amerikaanse gevangenschap in Irak, maar werd vrijgelaten door de Amerikaanse president George W. Bush.

Ondanks het feit dat de PKK als terroristische organisatie wordt aangemerkt door de VS, EU en NAVO, werken de Amerikanen samen met de terreurgroep.

Sabah / DutchTurks