Home Nieuws AKP, CHP en MHP: Armenië moet wegwezen uit Azerbeidzjan

AKP, CHP en MHP: Armenië moet wegwezen uit Azerbeidzjan

Politici van de AK-Partij, CHP en MHP in de buitenlandcommissie van het Turks parlement (TBMM) hebben een gezamenlijke verklaring naar buiten gebracht over de ontwikkelingen tussen Armenië en Azerbeidzjan.

Advertentie

In de verklaring wordt gesproken over het artillerievuur in de nacht van 1 op 2 april van Armeense kant en de spanningen die daarop volgden: “Armenië heeft met de laatste aanvallen haar onwettige en agressieve houding, waarmee ze ook bijna een kwart eeuw 1/5e van Azerbeidzjan’s grondgebied bezet, weer laten zien. In dat licht veroordelen wij de Armeense bezetting en aanvallen die de burgerbevolking in het gebied en de 1 miljoen van hun grondgebied verdreven Azerbeidzjanen beïnvloedt.”

“Als TBMM nodigen wij Armenië uit om de bezetting van een kwart eeuw en de houding van Armenië jegens Azerbeidzjan die de vrede in het gebied en de wereld bedreigt, onmiddellijk te staken”.

De buitenlandcommissie vindt dat Armenië onmiddellijk de bezetting van Azerbeidzjaans grondgebied moet staken en zich terug moet trekken.

De intensieve gevechten duurden ongeveer vier dagen. Beide partijen kondigden dinsdag een eenzijdig staakt-het-vuren af. De regio Nagorno-Karabach in Azerbeidzjan wordt al bijna een kwart eeuw illegaal bezet door Armenië.

Vorig artikelPolitieagent die arts bedreigde wordt niet vervolgd
Volgend artikelWij hebben voortaan onze eigen Jason Statham: maak kennis met Cihan uit Çorum