Home Nieuws Pas op! Agressief virus verspreidt zich via Facebook

Pas op! Agressief virus verspreidt zich via Facebook

Meer dan een miljoen mensen zijn maandag slachtoffer geworden van een virus dat zich via Facebook verspreidt. Gebruikers van de populaire sociale media website Facebook krijgen een bericht met daarin een virus dat afkomstig lijkt vanaf het profiel van een vriend of vriendin.

Advertentie

In het bericht wordt gelinkt naar een zogenaamd grappig filmpje met de link video.html naar “RIGVTL1F.LATESTNEWSTODAYS.COM.” of ‘My first video’. In sommige gevallen is de video zelfs gepersonaliseerd met een foto van je vriend of vriendin en zijn of haar naam in de titel. Mensen die erop klikken komen op een pagina terecht die op youtube lijkt en waar gevraagd wordt om een Chrome extensie te installeren om de video te kunnen afspelen. Nadat je die actie uitvoert, wordt er schadelijke software op je toestel geïnstalleerd en wordt jouw Facebook account gekaapt om het virus verder te verspreiden.

Veel gebruikers op Twitter en Facebook zouden last hebben van het virus en waarschuwen om berichten die via Facebook messenger worden gestuurd en die je niet vertrouwt, te negeren.

Denk je dat je gehackt bent? Volg dan deze LINK.

Wil je een app of spel verwijderen van Facebook? Volg dan deze LINK.

Wil je ongebruikelijke browser extensies verwijderen? Volg dan deze LINK.

Denk je dat je malware op je toestel hebt? Volg dan deze LINK.