Home Nieuws Afkoopbedrag militaire dienstplicht Turkije flink omhoog

Afkoopbedrag militaire dienstplicht Turkije flink omhoog

Voor Turkse Nederlanders die hun militaire dienstplicht in Turkije nog willen afkopen gaat het bedrag binnenkort flink omhoog. Verwacht wordt dat de aankondiging voor flink wat drukte kan zorgen bij Turkse consulaten in het buitenland.

Terwijl het bedrag voor het afkopen van de dienstplicht in 2015 was verlaagd naar 1.000 EURO als een ingeloste verkiezingsbelofte van de AK-Partij, werd het in 2018 verhoogd naar 2.000 EURO met een tijdelijke regeling. Het Turkse ministerie van Defensie heeft nu een allesomvattende dienstplicht-systeem ingevoerd en trekt de bedragen voor Turken in Turkije en Turken in het buitenland nu gelijk.

Afkoopbedrag dienstplicht geïndexeerd

Met het nieuwe systeem wordt het bedrag voor het afkopen van de dienstplicht ge├»ndexeerd op een ambtenarensalaris en de inflatie en moet er een bedrag betaald worden van 31.343 Turkse Lira’s, omgerekend zo’n 5.113 EURO. Dit bedrag zal iedere zes maanden worden aangepast naar gelang de koopkracht van een ambtenaar wijzigt.

Verwacht wordt dat er aanstaande week flinke rijen zullen staan voor Turkse consulaten van mensen die hun dienstplicht nog voor 2.000 EURO willen afkopen.

https://twitter.com/malikejder_eha/status/1104073341252460544