Home Entertainment Acteur The Wolverine blijkt kleinkind van een Ottomaan, een Turk

Acteur The Wolverine blijkt kleinkind van een Ottomaan, een Turk

De Wereldberoemde Australische acteur Hugh Jackman, ook bekend van zijn rollen als The Wolverine [X-men] heeft gezegd dat zijn grootvader een Ottomaan was en hij zich voortaan een Turk zal noemen.

Advertentie

In een interview met een Turkse krant, zei Jackman dat zijn grootvader niet naar Australië is geëmigreerd uit Griekenland, maar dat hij uit het Ottomaanse Rijk is geëmigreerd.

“Mijn vader en oom gingen naar de plek waar vandaan mijn grootvader emigreerde, en van wat ze zeggen, behoorde die regio in Griekenland destijds tot het Ottomaanse Rijk,” zei Jackman.

“Dus ik ben de afstammeling van een Ottomaanse grootvader. Denk niet dat ik dit zeg omdat ik nu naar Turkije kom, maar ik ben een Turk. Ja, ik denk dat ik kan zeggen dat ik een Turk ben.”

Jackman zal in Istanbul zijn voor vier voorstellingen tussen 17 en 20 maart 2015.

Jackman, een Tony-Award-winnende acteur, bekend van zijn rollen in films zoals ‘Wolverine’,’ X-Men’, ‘Les Misérables’en ‘Real Steel’, zal zijn show genaamd “Een avond met Hugh Jackman,” in Turkije opvoeren. Het is een concert waarin ook improvisaties voorkomen. Hij wordt begeleid door dansers en een 27 koppig orkest tijdens de voorstelling.